مثير للإعجاب

ابن آوى الذهبي من مروي

ابن آوى الذهبي من مروي



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


عودة إله الذئب

مجمع حجري في قرية تقليدية في منطقة محمية مجتمع مينز غواسا في المرتفعات الإثيوبية: تشتهر المنطقة بإيواء الذئب الإثيوبي النادر ، لكن الاختبارات الجينية تكشف عن وجود نوع فرعي من الذئب الرمادي في إثيوبيا وأماكن أخرى. أدناه: ذئبة الكانوس، الذئب الأفريقي الذي تم تحديده حديثًا ، كان يُعتبر عمومًا نوعًا فرعيًا من ابن آوى الذهبي حتى الاكتشافات الحديثة. هناك حاجة إلى اختبار الحمض النووي للحيوانات (والذي يمكن إجراؤه على scat) لتحديد نطاقه الكامل بشكل نهائي ومدى شيوعه مقارنةً بابن آوى الذهبي ، والذي يمكنه أيضًا التزاوج معه.

وولف! صرخ Lajos Nemeth-Boka ، عالم الطبيعة ورئيس الجولات السياحية في GreenEye Ecotours. كان ذلك في نوفمبر من عام 2007. كان نيميث بوكا يقود سيارته ببطء على طول الضفة الغربية لنهر النيل بين الأقصر وأسوان. يقول: "عبر حيوان الطريق أمامنا ، قادمًا من شاطئ النيل وجري باتجاه رمال الصحراء". "لقد رأيت أبناء آوى ورأيت ذئاب ، وهناك فرق كبير بين الاثنين. من الواضح أن هذا كان ذئبًا ".

كما اتضح ، كان على حق. جاءت القرائن الأولى قبل آلاف السنين. لكن الذئب في ثياب ابن آوى لم يثبت أنه كذلك حتى عام 2011 ، بعد أربع سنوات من رؤية نيميث بوكا. في القرن الخامس قبل الميلاد ، ذكر المؤرخ اليوناني هيرودوت أن هناك ذئاب في مصر ، ووصفها بأنها ليست أكبر من الثعالب. بعد قرن من الزمان ، كرر أرسطو أن هذه الذئاب المصرية كانت أصغر من ذئاب وطنه. وفي القرن الأول قبل الميلاد ، روى المؤرخ اليوناني ديودوروس قصة أن جيشًا نوبيًا كان يغزو مصر من الجنوب قد صده قطيع من الذئاب. قاد الذئاب الجيش على طول الطريق جنوبا من مدينة أسيوط إلى حدودها ، واكتسبت المدينة الاسم اليوناني ليكوبوليس ، "مدينة الذئب".

حتى الان، الذئب الوحيد المعترف به عالميًا في إفريقيا كان الذئب الإثيوبي النادر (كانيس سيمينسيس) ، الموجودة في المرتفعات الإثيوبية. كان الإجماع العلمي على أن مصر لم يكن بها ذئاب ، وأن النصوص القديمة لهيرودوت وأرسطو وآخرين لا بد أنها أشارت إلى بنات آوى.

كان الذئب الإثيوبي ، وهو نوع نادر ، الذئب الوحيد المعترف به في إفريقيا حتى وقت قريب. إنه ليس نوع فرعي من الذئب الرمادي.

حتى ابن آوى المصري ، موطنه الأصلي مصر وإثيوبيا وليبيا - يُطلق عليه بالعامية اسم ابن آوى الذئب - تم تصنيفه على أنه نوع فرعي من ابن آوى الذهبي: Canis aureus lupaster. يقول عالم البيئة كلاوديو سيليرو-زوبيري ، نائب مدير وحدة أبحاث الحفاظ على الحياة البرية في جامعة أكسفورد: "لكن مع علامة استفهام".

ما الذي قد يعرفه المصريون القدماء ولا نعرفه؟ بعد آلاف السنين ، بدأت القصة الحقيقية في الظهور. تلتقط الحكاية مع عالم أحياء هندي يُدعى Jugal K. Tiwari. قبل عقد من الزمن ، أرسل تيواري إلى سيليرو الزبيري صورة من مقطع فيديو صوّره في إريتريا. وأظهرت اللقطات كلبًا نحيلًا ذو أقدام كبيرة "ربما كان ذئبًا يعيش في الصحراء" ، كما تقول سيليرو-زوبوري. "كنا نأمل أن تظهر المزيد من المعلومات ، ولكن للأسف لم يحدث ذلك." على الأقل ليس على الفور.

ابن آوى الذهبي في تنزانيا: ينتشر في شمال ووسط إفريقيا ، كما يوجد النوع أيضًا في شبه الجزيرة العربية وأوروبا الشرقية وجنوب ووسط آسيا وجنوب شرق آسيا.

بعد ذلك ، أثناء القيام بعمل ميداني في إثيوبيا ، لاحظ علماء الأحياء من جامعات في أديس أبابا ، إثيوبيا ، وأوسلو بالنرويج ، أن بعض أبناء آوى الذهبي بدوا مختلفين عن الآخرين. يقول نيلز كريستيان ستينسيث ، عالم البيئة وعالم الأحياء السكانية بجامعة أوسلو: "كانوا أكبر حجمًا وأكثر رشاقة وأحيانًا كان لونهم أبيض". جمع الباحثون عينات بقايا لتحليل الحمض النووي للميتوكوندريا (mtDNA). تم شحن العينات ، بما في ذلك بعض من ابن آوى الذهبي "الأكثر اعتيادية" ، إلى مختبر ستينسيث لتحليلها. سرعان ما نبه علماء أوسلو نظرائهم بشأن المشروع من دول أخرى ، بما في ذلك سيليرو-زوبيري ، إلى أن لديهم اكتشافًا نادرًا.

يبدو أن عينات ابن آوى المصرية هي حمض نووي للذئب. ولكن عندما حاول الفريق ربطها بعينات الذئاب الأخرى في GenBank ، أكبر مستودع في العالم للتسلسلات الجينية ، كانت مفاجأة في المتجر. يقول Eli K. يضيف سيليرو-زوبيري ، "لقد اكتشفنا عن غير قصد دليلًا وراثيًا على وجود كلب خفي يشبه ابن آوى ذهبي ، لكن شفرته الجينية تحكي قصة أخرى."

في يناير 2011 ، كشف Rueness و Stenseth و Sillero-Zubiri وزملاؤهم النقاب عن النتائج التي توصلوا إليها في المجلة بلوس واحد: ابن آوى المصري هو في الحقيقة ذئب رمادي. يقول ستينسيث: "نحن نعلم الآن أن الذئاب كانت موجودة بالفعل في إفريقيا في أيام المصريين القدماء - وقبل ذلك بوقت طويل".

قام علماء الأحياء منذ ذلك الحين بتحديث الاسم العلمي للذئب إلى ذئبة الكانوس lupus lupaster، مما يجعلها نوعًا فرعيًا من الذئب الرمادي ، C. الذئبة.

من المعروف أن نطاق الذئب الرمادي يمتد إلى أقصى الجنوب حتى شبه جزيرة سيناء ، في الأنواع الفرعية C. lupus pallipes، الذئب الهندي.

تم العثور على الذئب الهندي ، وهو نوع فرعي آخر من الذئب الرمادي ، من الهند غربًا إلى المملكة العربية السعودية ، ولكن ليس في إفريقيا.

بعد وحي 2011اكتشف عالم الأحياء فيليب جوبير من المتحف الوطني للتاريخ الطبيعي في باريس وزملاؤه حيوانات تشبه الذئب على أطراف مجموعات من آوى آوى الذهبية بالقرب من خيون ، في شمال غرب السنغال ، على بعد آلاف الأميال غرب مصر. تبين أن "ابن آوى" ليسوا سوى لوبستر.

كانت الذئاب أكبر حجما وأغمق من ابن آوى الذهبي. كما تصرفوا بشكل مختلف ، بسلوك انفرادي وخجول إلى حد ما. كانت التفاعلات الوحيدة بين الاثنين عندما قاتلت الذئاب من أجل جيف يأكلها ابن آوى الذهبي. أشار جوبير وزملاؤه: "هؤلاء الأخيرون يتخلون حتما عن طعامهم للأول".

نظر العلماء إلى mtDNA لسبعة حيوانات ثبت أنها كذلك لوبستر: واحد من شرق محمية دجوج الوطنية للطيور بالقرب من خيون وواحد من أدرار دي إفوغاس في شرق مالي وخمسة من المنطقة الساحلية الشمالية الشرقية للجزائر. يقول الباحثون إن النطاق المعاد تقييمه من الذئب الأفريقي من إثيوبيا ومصر عبر السنغال ، "يدعم فكرة مجموعة واسعة من الموائل للأنواع ، من المناطق الساحلية والتلال المتوسطية (بما في ذلك الأراضي الزراعية المحمية ، والأشجار ، وغابات الصنوبر ، وغابات البلوط. ) في الجزائر إلى السافانا الاستوائية وشبه القاحلة في السنغال والكتل الصخرية في مالي ".

في عام 2012 ، ظهر الذئب الأفريقي مرة أخرى ، حيث أطلق كاميرات أوتوماتيكية ، أو "مصائد الكاميرا" ، في جبال الأطلس المتوسط ​​بالمغرب ، وفقًا لمجموعة من علماء الحيوان بقيادة فيسينتي أوريوس من جامعة أليكانتي في سان فيسينتي ديل راسبج بإسبانيا. بدون التحليل الجيني ، يكون التحديد مؤقتًا ، ولكن إذا تم تأكيده ، فإنه يساعد في سد فجوة في التوزيع المعروف للأنواع الفرعية.

الآن يتساءل علماء الأحياء: كم عدد أبناء آوى الذهبي عبر إفريقيا هم في الواقع ذئاب أفريقية؟

لوبستر يبدو مثل كلب كبير ، أصفر مسود. ذيله يشبه الفرشاة ، مع وجود شعر أسود في النهاية. يمتد لبدة من الفراء الطويل الخشن ذو الرؤوس السوداء من تاجها إلى قاعدة ذيلها وعلى أكتافها ووركها. ابن آوى الذهبي أصغر من لوبستر ، مع فراء ناعم شاحب. ابن آوى الذهبي حيوانات اجتماعية: غالبًا ما يتبع الزوج المتكاثر نسله ، ويشكل ابن آوى أحيانًا مجموعات عند الصيد. صراخه ، الذي يُسمع بعد حلول الظلام مباشرة أو قبل الفجر بقليل ، هو عواء طويل نحيب ، غالبًا ما يتبعه ثلاثة صرخات.

فى المقابل، لوبستر يسافر وحده. مخلوق ليلي ، يمكن رؤيته في بعض الأحيان عندما تبدأ الشمس في الغروب ، وعندما تخرج من الكهوف والشقوق ، ومن المقابر. ما إذا كان يعوي لا يزال غير معروف.

توفر الملاحظات الميدانية وسيلة لتمييز الذئب الأفريقي عن ابن آوى الذهبي. لكن قد يحدث تهجين بين الاثنين ، على الأقل في السنغال ، بناءً على اكتشاف لوبستر الجينات في C. المذهبة (ابن آوى الذهبي) هناك.

Cladogram ، أو شجرة العائلة المتفرعة ، للذئاب والأنواع ذات الصلة ، يعتمد على الحمض النووي للميتوكوندريا (mtDNA). قد يؤدي تحليل mtDNA الإضافي بالإضافة إلى الحمض النووي النووي إلى تعديل تفاصيل هذه الصورة ، لكن الذئب الأفريقي ، الذي كان يعتبر في يوم من الأيام نوعًا فرعيًا من ابن آوى الذهبي المعروف باسم ابن آوى المصري ، يقع الآن بقوة ضمن مجموعة الذئب الرمادي (Canis lupus).

يوافق فريق جوبيرت على ما يلي: "بالنظر إلى أن كلاب" جاكالي "في إفريقيا تُقتل بانتظام لحماية الماشية ، فمن الضروري [تطوير] استراتيجية لحماية الذئب الأفريقي."

لوبسترإن الهوية الحقيقية لـ "تسلط الضوء على زاوية مظلمة من العالم سابقًا ، جغرافيًا حيويًا" ، كما يقول أفيورك بيكيلي من جامعة أديس أبابا. "إنها جزء من الحيوانات والنباتات الأفروالبينية ، وهي مجموعة من الأنواع التي تطورت في العزلة النسبية لمرتفعات القرن الأفريقي." بيكيلي عضو في المجموعة التي قامت باكتشاف التراث الجيني للذئب عام 2011.

قد تحمل المرتفعات الأفروالبينية في إثيوبيا المفتاح لفهم أفضل للذئب "الجديد". شوهد Lupaster في أغلب الأحيان في هذه الأرض من الشجيرات القصيرة التي تنبت من سفوح التلال التي تنتشر فيها الصخور. تشمل مناطقها الترفيهية منطقة Menz Guassa Community Conservation Area (GCCA) ، على بعد حوالي 160 ميلاً شمال شرق أديس أبابا في منطقة Menz-Gera Midir.

يقول Zelealem Tefera ، العالم في مكتب Frankfurt Zoological Society (FZS) في إثيوبيا: "تعد GCCA من بين العجائب الطبيعية الأكثر بدائية ومنعزلة في المرتفعات الإثيوبية". تدعم FZS مشاريع الحفظ في جميع أنحاء إفريقيا في دول بما في ذلك إثيوبيا وتنزانيا وزامبيا.

تتم إدارة منطقة Guassa من خلال نظام موارد الملكية المشتركة من قبل الأشخاص الذين يعيشون على طول محيطها. يعود تاريخ هذا النظام إلى القرن السابع عشر ، وهو أحد أقدم أنظمة إدارة الحفظ في أفريقيا جنوب الصحراء الكبرى. تعيش مجتمعات Guassa في جمعيات المزارعين المسماة كيبيليس. لتوليد دخل بديل لهذه المجتمعات ودعم إدارة GCCA ، يتم الترويج للسياحة البيئية من قبل FZS والوكالات الحكومية الإثيوبية.

أدت جهودهم إلى Guassa Community Lodge والعديد من أراضي التخييم البرية. قد يختبر الزوار قرية تقليدية أو رحلة عبر التلال شديدة الانحدار للبحث عن الأنواع النادرة في هضبة جواسا. تم العثور على الذئب الإثيوبي والبابون جيلادا فقط في المرتفعات الإثيوبية. الأرنب الحبشي ، النمر ، القط ، الزباد ، النمس المصري ، والضبع المرقط ، من بين آخرين ، يتشاركون في هذه الصحراء الجبلية. لوبستر يمشي بينهم.

تقول الطبيبة البيطرية كارين لورنسون ، عالمة البيئة وعالمة أوبئة الحياة البرية في مكتب FZS-Ethiopia: "بعيدًا عن زاوية عينك عند غروب الشمس ، قد تكتشف فقط ذئبًا أفريقيًا". لمحت حيوانًا يخرج عند الغسق ، على ما يبدو من فراغ ، ليعود إلى هناك بنفس السرعة. "أعتقد أنني رأيت lupaster لكن لم يكن يعرف في ذلك الوقت ما كان ".

يشعر لورنسون بالقلق من أن الذئب قد ينقرض قبل أن ندرك ذلك. تقول: "ما لا نعرفه هو عدد هذه الذئاب الموجودة. قد تكون منتشرة في جميع أنحاء إفريقيا ، ولكن هل هذا منتشر بأعداد ملحوظة ، أو منتشر عبر موائل معينة مع عدد قليل من الحيوانات في كل مكان؟ ما نكتشفه هو أمر بالغ الأهمية لمستقبلهم ". المجموعات السكانية الصغيرة معرضة للزواج الداخلي ، ويمكن القضاء عليها سريعًا بسبب أمراض مثل داء الكلب وفيروس نسل الكلاب.

المرض وزواج الأقارب ليسا التحدي الوحيد لوبستر وجوه. قد يكون الكشف عن أسرار هذه الأنواع الفرعية الخفية نعمة مختلطة - إذا كان ، مثل ابن آوى الذهبي ، يعيش بالقرب من البشر ويعيق حيوانات المزرعة.

تقول سيليرو زوبيري: "نحن لا نعرف سوى القليل جدًا عن هذا الذئب". "من يستطيع أن يقول متى ومتى يأخذ الأغنام أو الحيوانات الأليفة الأخرى؟ لا يزال ظلًا على حافة جبلية ".

أكثر من 80 في المائة من غواسا هي مرتفعات ، مع منحدرات متآكلة تدعم مع ذلك زيادة عدد السكان. تعتبر الأغنام عنصرًا مهمًا في نظام الزراعة هناك وفي جميع أنحاء شمال إثيوبيا ، مع تزايد دورها بسبب عدم موثوقية المحاصيل.

ما الذي ترعى عليه الأغنام في منطقة كثيفة كثيفة الارتفاع مثل غواسا؟ مورد طبيعي ثمين - عشب Festuca (fescue). يعتبر السكان العشب هو "القماش والخبز والزبدة". يقول Tefera من FZS إن أحد الأسباب الرئيسية لحماية منطقة Guassa هو حصاد عشب عالي الجودة. يتم استخدامه للقش ، والرداء ، والأدوات المنزلية. يباع العشب في أسواق بعيدة في أديس أبابا ومدن أخرى.

توفر Guassa أيضًا ملجأ للماشية عندما تفقد الحقول المزروعة في أماكن أخرى أعشابها ، كما هو الحال أثناء فترات الجفاف. تأتي معظم الأغنام التي ترعى بانتظام هناك من القرى المجاورة. ومع ذلك ، خلال فترات الجفاف الطويلة ، تبقى الأغنام من القرى البعيدة في غواسا في حظائر مؤقتة لتجنب الرحلات اليومية الطويلة.

وهنا يكمن الغبار المحتمل

يتساءل أحد سكان إثيوبيا ، وهو يأسف على أن الأكال الذهبي يمكن أن يكون آفة وسوف يهاجم الحيوانات الأليفة ، "لماذا لا يكون هذا الذئب؟" وبالمثل ، أخبر الرعاة في السنغال فريق جوبيرت أن ابن آوى الذهبي قد لوحظ فقط وهو يفترس الحملان ، لكن الذئب الأفريقي قد يصطاد الماشية الأكبر مثل الأغنام والماعز وحتى الأبقار.

"لو لوبستر في الواقع ، يحب الأغنام والماعز "، يضيف ستينسيث ،" من المحتم أن يقودها ذلك إلى صراع مع السكان الزراعيين الرعويين المحليين ". لحسن الحظ ، كما يقول تيفيرا ، "يشير الناس هنا إلى" ابن آوى الرحل "بدلاً من ابن آوى الأكثر شيوعًا الذي اتهموه بقتل حملانهم".

يعرف الرعاة في المرتفعات الإثيوبية أن ابن آوى قد يأخذ الحملان ولا يعرفون ما إذا كان الذئب الذي تم تحديده حديثًا قد يشكل تهديدًا للماشية الأكبر حجمًا.

قد يكون مراوغتها لوبسترالخلاص. هذا ، وفهم متزايد من قبل الناس في أماكن مثل Guassa أن lupaster هو تراث وطني. قد تجلب أيضًا مصدر دخل من خلال السياحة البيئية - "ولكن فقط طالما أنها معنا" ، كما يقول تيفيرا.

"أخبرتني جدتي عن [هذه] الذئاب" ، يعرض على مواطن من شرق إفريقيا ، ردًا على اكتشاف لوبستر. "كنت أسأل عما إذا كان ضبعًا ، أو كلبًا ، أو ابن آوى ، أو ثعلبًا ، لكن إجابتها كانت ،" إنه ذئب. "لقد وصفته تمامًا أيضًا. قالت في ذلك الوقت إنها كانت شائعة ، لكنها لم ترها منذ عقود. لقد سمعت العديد من الادعاءات من هذا القبيل من كبار السن ".

في الفن المصري القديم ، كان الإله ويبوايت يصور كجزء من الإنسان ، وجزء من الذئب ، مع جسد إنسان ورأس ذئب. بعد خمسة آلاف عام ، هل سينال "تجسد" ويبواوت باعتباره الذئب الرمادي الوحيد في إفريقيا التقدير والحماية الذي يستحقه؟

صفحة سجل القصاصات من الأسفار ، كاليفورنيا. ١٨٩١-١٨٩٥ ، لوليام فون توبر ، يتضمن صورة أسيوط ، في أعالي النيل ، وهي مدينة معروفة لليونانيين القدماء باسم ليكوبوليس ، أو مدينة الذئب. تم تكريم كل من إله الذئب المصري ، ويبواوت ، وإله ابن آوى أنوبيس هناك. لا تكون أيقوناتهم مميزة دائمًا ، ولكن غالبًا ما تكون شخصية واقف ، مثل رسم توبر "أنوبيس" ، من المرجح أن تكون ويبوايت. يقول جزء من التعليق: "في التلال التي تظهر في الأفق توجد مقابر للكهنة وثقوب لا حصر لها في الصخور كانت مليئة بمومياوات ابن آوى. . . . تتناثر التلال الآن بجماجم وعظام ابن آوى ". أشار مسافرون آخرون في القرن التاسع عشر إلى هذه المومياوات على أنها ذئب.


تكشف الأدلة على مستوى الجينوم أن ابن آوى الذهبي الأفريقي والأوراسي من الأنواع المميزة

لطالما اعتبر ابن آوى الذهبي لإفريقيا (Canis aureus) نوعًا محددًا من آوى آوى موزعة في جميع أنحاء أوراسيا ، مع أقرب مصدر للسكان في الشرق الأوسط. ومع ذلك ، وجد تقريران حديثان أن الأنماط الفردية للميتوكوندريا لبعض ابن آوى الذهبي الأفريقي تتماشى بشكل وثيق مع الذئاب الرمادية (Canis lupus) ، وهو أمر مثير للدهشة نظرًا لغياب الذئاب الرمادية في إفريقيا والتباعد الظاهري بين النوعين. علاوة على ذلك ، تشير هذه النتائج إلى وجود أنواع متميزة نسبيًا غير معترف بها سابقًا على الرغم من التاريخ الطويل للعمل التصنيفي على نباتات العلب الأفريقية. لاختبار فرضية الأنواع المتميزة وفهم التاريخ التطوري الذي من شأنه أن يفسر هذه النتيجة المحيرة ، قمنا بتحليل البيانات الجينومية الشاملة بما في ذلك متواليات جينوم الميتوكوندريا ، والتسلسلات من 20 موقعًا جسميًا (17 إنترونًا و 3 شرائح إكسون) ، ومواقع الأقمار الصناعية الصغيرة ، و X- و تسلسل جين بروتين إصبع الزنك المرتبط بـ Y (ZFX و ZFY) ، وتسلسلات الجينوم النووي الكامل في ابن آوى الذهبي الأفريقي والأوراسي والذئاب الرمادية. تقدم نتائجنا دليلًا ثابتًا وقويًا على أن تجمعات آوى الذهبي من إفريقيا وأوراسيا تمثل سلالات أحادية الخلية منفصلة منذ أكثر من مليون سنة ، وهي كافية لاستحقاق الاعتراف الرسمي كأنواع مختلفة: C. anthus (الذئب الذهبي الأفريقي) و C. aureus ( ابن آوى الذهبي الأوراسي). باستخدام البيانات المورفولوجية ، نظهر تشابهًا شكليًا مذهلاً بين ابن آوى الذهبي في شرق إفريقيا وأوراسيا ، مما يشير إلى التوازي ، والذي ربما يكون قد ضلل علماء التصنيف ومن المحتمل أن يعكس منافسة شديدة بشكل فريد بين الأنواع في نقابة آكلات اللحوم في شرق إفريقيا. توضح دراستنا كيف يمكن لعلم البيئة أن يربك التصنيف إذا كانت المنافسة بين الأنواع تقيد تنويع الحجم.


تاريخ طبيعي

نقضي الكثير من الوقت في مناقشة كيف أصبحت الذئاب كلابًا. يوجد جدل كبير في الأدبيات الأثرية والحفرية حول كيفية تحديد ما إذا كانت بقايا كلاب تمثل ذئبًا أو كلبًا أو شكلًا انتقاليًا بين الذئاب والكلاب. هذا الجدل هو سبب تأريخ أقدم بقايا الكلاب منذ حوالي 14000 عام وتأتي من موقع Bonn-Oberkassel. أي شيء أقدم من ذلك ، يوجد نقاش كبير بين الخبراء حول ما يمكن استخدامه لتعريف الذئب أو الكلب أو الشكل الانتقالي.

لكن هذا الجدل لا يوجد فقط في الفترة الانتقالية الحديثة نسبيًا بين الذئاب والكلاب. التطور الكامل لـ الذئب الرمادي هو موضوع متنازع عليه بشدة وغالبًا ما يكون متناقضًا ، اعتمادًا على المصدر الذي يقرأه المرء وما إذا كان المرء يبحث عن مصدر يعتمد على تحليل الأحافير والمورفولوجيا أو الذي ينظر في التطور الجزيئي للأنواع.

من المقبول جيدًا في علم الحفريات الأوروبي ذلك الذئب الرمادي تطورت من Canis mosbachensis. أولى مارك دير اهتمامًا خاصًا لهذا التطور في كتابه كيف أصبح الكلب هو الكلب. يفترض أن انقراض كلب الصيد الكبير ، Xenocyon lycaonoides، خلق مكانًا بيئيًا يمكن أن يملأه ذئب Mosbach الذي تطور إلى ذئب رمادي.

نعم ، كان ذئب موسباخ أصغر من الذئب الرمادي الحديث. كان الأفراد من شمال غرب أوروبا في الغالب بحجم ذئب هندي حديث أو ذئب & # 8220red. & # 8221 في الواقع ، أوجه التشابه بين بعض هؤلاء موسباتشينسيس الذئاب والذئاب الحمراء هي أفضل دليل على نوع فريد من الذئاب الحمراء ، حيث يمكن للمرء أن يجادل في أن الذئاب الحمراء هي مجرد شكل من أشكال الذئب موسباخ الذي احتفظ به في شرق أمريكا الشمالية. بالطبع ، لا تتفق البيانات الجينية مع هذا التأكيد ، لكنها فكرة مثيرة للاهتمام مع ذلك.

قراءتي هي أن ذئب موسباخ هو الذي أدى إلى الظهور الذئب الرمادي في أوراسيا ما بين 300000 و 500000 سنة مضت. الذئب ، رغم أنه غالبًا ما يُفترض أنه بدائي كانيس، في الواقع مشتق من شكل متباين من الذئب الرمادي التي تقطعت بها السبل في الجنوب الغربي الأمريكي منذ حوالي 50000 عام وتطورت لتلائم مكانة تشبه ابن آوى في قارة يهيمن عليها بالفعل الذئاب الرهيبة.

اختفى ذئب موسباخ من السجل الأحفوري منذ حوالي 300000 عام ، ولكن هناك دائمًا نقاش حول إمكانية استمراره لفترة أطول. من المؤكد أن الذئب الأحمر والذئب الهندي هما احتمالان لاستمرار وجودهما اليوم ، ولكن نظرًا لأننا بحثنا في المزيد من جينومات الذئب ، لم يظهر كلاهما مميزين للغاية. وجدت كل دراسة رأيتها تستخدم جينومات الذئب الهندي أنها متباينة الذئب الرمادي، والذئب الأحمر عبارة عن صليب بين الذئاب التي هي من هذا النوع من الذئاب وتذكر الذئاب الجنوبية الشرقية الرمادية من غزو لاحق للقارة. أعتقد أن هناك بيانات تاريخية جيدة جدًا تفيد بأن بعض الذئاب الصغيرة التي سنعرّفها بأنها ذئاب عاشت في الولايات الشرقية في وقت الاتصال ، ولا سيما الذئب البني الصغير في بنسلفانيا الذي ذكره شوميكر والصغير & # 8220wolues & # 8221 من جيمستاون ذكرها جون سميث. أظن أنه لم يقم أحد بتقييم ما كانوا يقتلونه عندما قتلوا ذئاب الولايات الشرقية. من المحتمل جدًا أن تكون الذئاب الشبيهة بالقيوط قد قُتلت بأعداد كبيرة جنبًا إلى جنب مع الذئاب الكبيرة ، وفي وقت لاحق ، جاءت ذئاب القيوط من السهول شرقًا ، وعبرت مع الذئاب ، بل ورسمت ذئاب القيوط الشرقية الأصلية لتشكيل الذئب الشرقي الحديث. وبالتالي فإن الذئب الأحمر والذئب الشرقي الأكبر هما من نسج ذئب موسباخ الذي حدث في العصر الحديث.

في أوروبا ، كان يُعتقد أنه تم العثور على ذئب موسباخ على قيد الحياة متأخرًا في بوليا ، إيطاليا ، في موقع جروتا رومانيلي. تم العثور على بقايا الذئب في الكهف الذي يعود تاريخه إلى ما بين 40،000 و 69،000 سنة مضت ، وغالبًا ما وُصفت بأنها تنتمي إلى ذئب Mosbach الذي بقي على قيد الحياة في وقت متأخر. كشف تحليل صرفي حديث أن هذه البقايا كانت ذات شكل غريب من الذئب الرمادي الذين عاشوا في ذلك الجزء من جنوب إيطاليا ، ولم يكونوا من أي نوع من ذئاب موسباخ.

ومع ذلك ، فإن ذئب موسباخ مثير للاهتمام بشكل خاص. من حين لآخر ، تم اعتباره سلفًا مباشرًا للكلب المنزلي ، ولكن نظرًا لعدم وجود تداخل بين علامات تدجين الكلب الأقدم ووجود Canis mosbachensis في السجل الأحفوري ، يجب أن يكون المرء حريصًا جدًا في تقديم مثل هذا التأكيد.

يجب وضع هذا التحذير نفسه عندما يرى المرء فريبوليس كانيس افترض أنه سلف الكلب. لسبب واحد ، لا يوجد شيء مثل فريبوليس كانيس. بدلاً من ذلك ، تم الآن إعادة تعيين جميع العينات المدرجة على أنها هذه الأنواع التي تأتي من موقع Zhoukoudian في الصين إلى Canis mosbachensis. إعادة التعيين هذه يفترض أنها المتغيرات Canis mosbachensis variabilis ، لذلك كلما واجه المرء ذلك & # 8220فريبوليس كانيس& # 8221 في ورقة ، فقط تذكر أنهم يناقشون شكلًا معينًا من شرق آسيا من ذئب موسباخ.

من التحليل التلوي التأملي الخاص بي ، يبدو أن ذئب موسباخ هو أسلاف مجمع أنواع الذئب / الكلب / الذئب بأكمله ، والذي قد يشمل الذئب الذهبي الأفريقي ، وابن آوى الذهبي الأوراسي. وجدت دراسة مقارنة الجينوم التي شملت الكلاب والذئاب وابن آوى ذهبي إسرائيلي أوروبي آسيوي أن الاختلاف بين ابن آوى الذهبي وأنواع الكلاب والذئب حدث قبل العصر التشريحي الحديث. الذئب الرمادي استبدال Canis mosbachensis في سجل الحفريات. يمكن اشتقاق ابن آوى الذهبي الأوراسي من شكل تصغير لـ Canis mosbachensis التي تحركت نحو شكل زبال أكثر عمومية.

لدينا أيضًا بعض الأدلة على ذئاب موسباخ الصغيرة في أوروبا والتي من المحتمل أن تكون قد ذهبت في اتجاه ابن آوى الذهبي. تم العثور على هذه العينة في مكان ليس بعيدًا عن ذئب جروتا رومانيلي الذي وجد أنه حديث تشريحيًا وليس ذئاب موسباخ. تم العثور عليها في موقع Contrada Monticelli في بوليا. كان من غير المعتاد أنه كان أصغر قليلاً من ذئاب موسباخ الموجودة في أجزاء أخرى من أوروبا ، ووجد المؤلفون أن ذئاب موسباخ كانت متغيرة شكليًا مثل الذئاب الحديثة.

في شمال إفريقيا ، لدينا أيضًا اكتشاف حديث لقنب يشبه إلى حد كبير ذئب موسباخ. اعتقد المؤلفون أنه مختلف قليلاً عن الشكل الأوراسي ، وقرروا تسمية هذا النوع كانيس العثماني. تم العثور على هذا الكلب الأفريقي الشبيه بالذئب في موقع في تونس ويعود إلى العصر الجليدي الأوسط ، ومن المحتمل أن يكون الذئب الرمادي الأساسي الذي تهجين مع الذئب الإثيوبي ليصنع الذئب الأفريقي الذهبي. يجب القيام بالمزيد من العمل على هذه العينة ، فقد ينتهي الأمر بشكل جيد جدًا كانيس فريبليس ، شكل متميز إقليميًا من ذئب موسباخ.

الجزء الغامض حقًا كانيس موسباتشينسيليس 8217t أنه سلف الذئب الرمادي. يمكن مناقشة التكهنات المثقفة التي أجريها حول علاقتها مع ابن آوى الذهبي والذئب الذهبي ، ونحن بحاجة إلى المزيد من البيانات لمعرفة ما إذا كنت على صواب أم لا.

الجزء الغامض حقًا هو ما حدث قبل ذئب موسباخ. يعتقد معظم العلماء أن الذئب الأتروسكي (Canis etruscus) ، الذي ظهر في السجل الأحفوري منذ حوالي مليوني سنة ، هو سلف ذئب موسباخ. لسنوات ، كان هناك نقاش حول ما إذا كان ذئب موسباخ هو نوع فرعي كرونو من الذئب الأتروري أو نوع فرعي من الذئب الرمادي. ستكون كل هذه الاقتراحات صحيحة من الناحية الفنية ، وذلك ببساطة لأننا يمكن أن نعتبر الذئب الأتروسكي الذئب-موسباخ الذئب الرمادي نوعًا استمر وتطور خلال هذه الفترة الزمنية.

ومع ذلك ، يوجد بعض النقاش الآن حول ما إذا كان الذئب الأتروري هو سلف ذئب موسباخ. تحليل مورفولوجي شامل لبقايا ذئب إتروسكي وتلك الخاصة بآخر هل استطيعتسمى الأنواع كانيس أرنينسيس ، التي قارنت كلا من ابن آوى الحديث ذو الظهر الأسود ، والذئب الرمادي ، وابن آوى الذهبي ، والذئب الذهبي ، وجدت أن تحديدنا السابق بين أرنينسيس مثل ابن آوى و إتروسكوس كما لو كانت تشبه الذئب كانت مبالغة في التبسيط. بعض الشخصيات أرنينسيس تشبه إلى حد كبير الذئاب الرمادية الحديثة منها إتروسكوس هو ، ومن الممكن أن أرنيسيس أدى إلى ظهور ذئب موسباخ. ومع ذلك ، يعتقد الجزء الأكبر من العلماء أن الذئب الأتروري هو سلف ذئب موسباخ.

ومع ذلك ، نظرًا لعدم تضمين ذئب موسباخ في التحليل ، فقد يكون من الصعب الوصول إلى مثل هذا الاستنتاج. ومع ذلك ، ربما يكون الذئب الأتروسكي أو شيء من هذا القبيل هو سلف الذئب الإثيوبي. يجب أن يكون للذئب الإثيوبي الموروث نطاق واسع في شمال إفريقيا حتى يتم تهجينه Canis mosbachensis, كانيس العثماني أو الذئب الرمادي الحديث الأساسي ليشكل الذئب الأفريقي الذهبي.

لقد ركزت معظم هذا المنشور على أصول الذئاب الرمادية في العالم القديم ، ولكن الأول كانيس تم العثور على الأنواع لتتطور في أمريكا الشمالية. الكانيس الجذام ظهر لأول مرة في سجل الحفريات منذ 5 ملايين سنة. كان مشابهًا جدًا للذئب أو ذئب كانيس أرنينسيس من العالم القديم. هذا هو الجزء من القصة حيث زعزعت البيانات الجزيئية إلى حد كبير ما كنا نعتقده عن الذئاب. ليبوفاج يُعتقد أنه تطور إلى ذئب إدوارد & # 8217 الأكبر (كانيس إدواردي) ، والتي تسمى أحيانًا Canis priscolatrans. قد تكون هذه الحيوانات من نفس النوع أو مرتبطة ارتباطًا وثيقًا بالذئب الأتروسكي. يُعتقد أن الذئب الحديث مشتق من edwardii / priscolatrans / estrucus قبل مليون عام ، لكن المقارنات على مستوى الجينوم تشير إلى وجود أحدث سلف مشترك من الذئاب الرمادية والذئاب قبل أقل من 51000 عام.

الذئب الرهيب مشتق من ذئب Armbruster & # 8217s (كانيس armbrusteri). Armbruster & # 8217s الذئب مشتق من Canis edwardii / priscolatrans / etruscus منذ 1.8 مليون سنة. ثم تطور الذئب الرهيب من هذا النوع قبل 125000 عام ، مما يعني أن الذئب الرهيب هو أحدث سلف مشترك مع الذئاب الحديثة والذئب ربما يعود إلى 2 أو حتى 3 ملايين سنة مضت.

لا يزال هذا التحليل قيد العمل. تلقي البيانات الجزيئية باستمرار مفاتيح ربط في آلية علم الحفريات ، وخاصة علم الحفريات للكلاب. أكثر سلالات الكلاب الباقية نجاحًا مليئة بالتطور المتوازي واللدونة المظهرية ، وبهذه الطريقة ، أصبح من الصعب تحديد التاريخ التطوري لهذه الأنواع. في أوقات مختلفة ، تطورت الأشكال الكبيرة الشبيهة بالذئب مثل ذئب أصغر أو أشكال تشبه ابن آوى.

قصة ال كانيس يبدأ بنوع الذئب الجذام ، ولكن في الوقت الحالي ، تم تبني مكانته المحتملة من قبل الذئب الحديث ، والذي يشبهه أيضًا. لكن البيانات الجزيئية تشير إلى أن ذئب البراري قد تطور ليتبنى هذا الموضع المشابه من ذئب رمادي أوراسي أكبر ، وأنه لم ينحدر مباشرة من ذئب أوراسيا. الجذام أكثر من 5 ملايين سنة في أمريكا الشمالية فقط. بدلاً من ذلك ، تطورت إلى ذئاب تجولت في أوراسيا ، لتصبح ذئب موسباخ ثم ذئب رمادي حديث تشريحياً. تجولت بعض هذه الذئاب عائدة إلى أمريكا الشمالية وأصبحت الزبالين العامين في أرض الذئب الرهيب.

من المحتمل أن تُفقد قصصًا متشابهة جدًا بالنسبة لنا ، لكن يجب أن نفهم أن تاريخ الذئاب لا يتعلق فقط بالتضخم وتطوير سلوك صيد القطيع. هذا جزء من القصة ، لكن جزء آخر يتعلق بالتطور لملاءمة المنافذ ، وهو ما يعني أحيانًا تطوير نظام غذائي أصغر حجمًا وأكثر عمومية.

بعض أفكاري هنا تخمينية للغاية ، لكنني أعتقد أنها متداخلة في قراءتي للأدب المتاح. لا تفترض أن لدي القصة النهائية لكيفية تطور هذه المخلوقات ، ولكن فقط افهم أن الجانب الجزيئي نادر جدًا في أدبيات علم الأحافير لدرجة أنه يشبه قراءة التاريخ التطوري لنسلتين مختلفتين.

يجب القيام بالمزيد من العمل لصياغة توليفة بين هذين المجالين. وبخلاف ذلك ، سيكون هناك صراع مستمر ، وسيقع الجانب الذي يستخدم منهجية قديمة ويعمل في كثير من الأحيان مع مجموعة بيانات غير كاملة على جانب الطريق. وهذا ليس الشخص الذي يستخدم الجينوم الكامل.

إذا علمنا بالمشكلات الموجودة باستخدام الدراسات المورفولوجية على أنواع الكلبيات المنقرضة الموجودة مؤخرًا ، فمن المحتمل جدًا أننا نفقد بيانات مهمة عن العديد من الأنواع المنقرضة ، والتي لا يوجد لها حمض نووي لاختباره.

ومع ذلك ، فإن علم الأحافير لديه الكثير ليخبرنا به عن الطريقة التي عاشت بها الذئاب في وقت مبكر. يمكن أن يخبرنا الكثير عن كيف كانت النظم البيئية ولماذا تطورت الذئاب بالطريقة التي تطورت بها. لكن منهجياتها غالبًا ما تخطئ العلاقات بين الأشكال الموجودة وتفوت الاتجاه نحو التطور الموازي.

حاولت لمدة عامين تقريبًا مشاهدة مقابلة Joe Rogan & # 8217s مع Dan Flores ، الذي كتب كتابًا عن الذئاب أعتقد أنه مليء بسوء الفهم حول تصنيف canid. عندما سأله روغان عن الأوراق التي تظهر أصل الذئب الأحمر حديثًا ، رفض فلوريس هذه الأوراق لأنهم لم ينظروا إلى الحفرية.

هذا & # 8217s ليس كيف يعمل. داخل كلاب ، نعلم أن التطور الموازي هو شيء كبير ، ومن المحتمل جدًا أن تكون الكلاب الشبيهة بالقيوط والذئب الأحمر قد تطورت أكثر من مرة في هذه القارة. في الواقع ، تشير القراءة المتأنية لعلم الأحافير والبيانات الجزيئية بقوة إلى أن هذا هو الحال.

في الواقع ، كان هذا هو الحال دائمًا مع هذه الكلاب الشبيهة بالذئب. تطورت الشركات الكبيرة من الصغيرة ، لكن في بعض الأحيان ، تصبح الكبيرة صغيرة ، لأنها مناسبة بشكل أفضل للبقاء.


التكيف

توزيع والسكن

في & # 160 جنوب آسيا & # 160 ، يسكن ابن آوى الذهبي أفغانستان ، [36] & # 160 بنجلاديش ، [36] & # 160 بوتان ، [58] & # 160 الهند ، [58] & # 160 نيبال ، [58] & # 160 باكستان ، [36] & # 160 وسريلانكا. [36] & # 160 في آسيا الوسطى يسكن طاجيكستان وتركمانستان وأوزبكستان. [36] & # 160 في جنوب شرق آسيا يسكن ميانمار وتايلاند. [36]  There have been two reported sightings from Cambodia, three from southern Laos, and two from Vietnam – each sighting made only in lowland, open deciduous forest, and no specimens were presented. [67]  In Southwestern Asia it inhabits Iran, [36]  Iraq, [36]  Israel, [36]  Jordan, [36]  Kuwait, [58]  Lebanon, [36]  Oman, [36]  Saudi Arabia, [36]  Qatar, [58]  Syria, [36]  Turkey, [36]  United Arab Emirates, [36]  and Yemen. [36]  In Europe it inhabits Albania, [36]  Armenia, [68]  Austria, [58]  Azerbaijan, [68]  Bosnia and Herzegovina, [69]  Bulgaria, [58]  Croatia, [36]  Estonia, [70]  Georgia, [68]  Greece, [36]  Hungary, [70]  Italy, [36]  Kosovo, [68]  Latvia, [70]  Lithuania, [70]  Macedonia, [36]  Moldova, [68]  Montenegro, [68]  Poland, [70]  Romania, [70]  the Russian Federation, [68]  Serbia, [70]  Slovakia, [71]  Slovenia, [36]  Switzerland, [72][70]  Turkey, [36]  and the Ukraine. [70]  It has been sighted in Belarus, [68]  the Czech Republic, [73]  and Germany. [70]  It was first recorded in Denmark in 2015, likely a natural migrant from further south, and the species has since been confirmed from several locations in Jutland. [74][75][76]  It has been reported in the media in the Netherlands but it is unclear if this jackal was an escapee from a private zoo. [77]  In July 2019, golden jackal was sighted in Eastern Finland, about 100 kilometers from the Russian border, [78]  and subsequently evidence was discovered of an earlier 2018 sighting near Kajaani in Central Finland. [79] The golden jackal's omnivorous diet allows it to eat a large range of foods this diet, together with its tolerance of dry conditions, enables it to live in different habitats. The jackal's long legs and lithe body allow it to trot over great distances in search of food. It is able to go without water for extended periods and has been observed on islands that have no fresh water. [58]  Jackals are abundant in valleys and along rivers and their tributaries, canals, lakes, and seashores, but are rare in foothills and low mountains. In Central Asia they avoid waterless deserts and cannot be found in the Karakum Desert nor the Kyzylkum Desert, but can be found at their edges or in oases. [80]  On the other hand, in India they can be found living in the Thar Desert. [1]  They are found in dense thickets of prickly bushes, reed flood-lands and forests. They have been known to ascend over 1,000 m (3,300 ft) up the slopes of the Himalayas they can withstand temperatures as low as −25 °C (−13 °F) and sometimes −35 °C (−31 °F). They are not adapted to snow, and in snow country they must travel along paths made by larger animals or humans. In India, they will occupy the surrounding foothills above arable areas, [80]  entering human settlements at night to feed on garbage, and have established themselves around hill stations at 2,000 m (6,600 ft) height above mean sea level. [58]  They generally avoid mountainous forests, but may enter alpine and sub-alpine areas during dispersal. In Turkey, the Caucasus, and Transcaucasia they have been observed up to 1,000 m (3,300 ft) above mean sea level, particularly in areas where the climate supports shrublands in high elevations. [22]

The golden jackal is both a predator and a scavenger, [81]  and an omnivorous and opportunistic forager with a diet that varies according to its habitat and the season. In Bharatpur, India, over 60% of its diet was measured to consist of rodents, birds, and fruit. In the Kanha Tiger Reserve, 80% of its diet consists of rodents, reptiles and fruit. Vegetable matter forms part of the jackal diet, and in India they feed intensively on the fruits of buckthorn, dogbane, Java plum, and the pods of mesquite and the golden rain tree. The jackal will scavenge off the kills made by the lion, tiger, leopard, dhole, and gray wolf. In some regions of Bangladesh and India, jackals subsist by scavenging on carrion and garbage, and will cache extra food by burying it. [58]  The Irish novelist, playwright and poet, Oliver Goldsmith, wrote about the golden jackal:

.  Although the species of the wolf approaches very near to that of the dog, yet the jackal seems to be placed between them to the savage fierceness of the wolf it adds the impudent familiarity of the dog . It is more noisy in its pursuits even than the dog, and more voracious than the wolf.

In the Caucasus and Transcaucasia, golden jackals primarily hunt hares and mouse-like rodents, and also pheasants, francolins, ducks, coots, moorhens, and passerines. Vegetable matter eaten by Jackals in these areas includes fruits, such as pears, hawthorn, dogwood, and the cones of common medlars. The jackal is implicated in the destruction of grape, watermelon, muskmelon, and nut crops. Near the Vakhsh River, their spring diet consists almost exclusively of plant bulbs and the roots of wild sugar cane, while during winter they feed on wild stony olives. Around the edges of the Karakum Desert, jackals feed on gerbils, lizards, snakes, fish, muskrats, the fruits of wild stony olives, mulberry, dried apricots, watermelons, muskmelons, tomatoes, and grapes. [81]

In Dalmatia, the golden jackal's diet consists of mammals, fruits, vegetables, insects, birds and their eggs, grasses and leaves. [83]  Jackals change their diet to more readily available foods. In Serbia, their diet is primarily livestock carcasses that are increasingly prevalent due to a lack of removal, and this may have led to the expansion of their population. [84]  In Hungary, 55% of their diet is composed of common voles and bank voles, and 41% is composed of wild boar carcasses. [85]  Information on the diet of the golden jackal in northeastern Italy is scant, but it is known to prey on small roe deer and hares. [22]  In Israel, Golden Jackals are significant predators of snakes during a poisoning campaign against Golden Jackals there was an increase in human snakebite reports, but a decrease when the poisoning ceased. [86]

Social behavior

Golden jackals exhibit flexible social organization depending on the availability of food. The breeding pair is the basic social unit, and they are sometimes accompanied by their current litter of pups. In India, their distributions are a single jackal, 31%, two jackals, 35%, three jackals, 14%, and more than three jackals, 20%. [58]  Family groups of up to 4–5 individuals have been recorded. [87]  Scent marking through urination and defecation is common around golden jackal den areas and on the trails they most often use. Scent marking is thought to assist in territorial defense. The hunting ranges of several jackals can overlap. Jackals can travel up to 12–15 km (7.5–9.3 mi) during a single night in search of either food or more suitable habitat. Non-breeding members of a pack may stay near a distant food source, such as a carcass, for up to several days before returning to their home range. Home range sizes can vary between 1–20 km 2  (0.39–7.72 sq mi), depending on the available food. [58]

Social interactions such as greetings, grooming, and group howling are common in jackals. Howling is more frequent between December and April when pair bonds are being formed and breeding occurs, which suggests howling has a role in the delineation of territory and for defense. [58]  Adult jackals howl standing and the young or subordinate jackals howl sitting. [88]  Jackals are easily induced to howl and a single howl may solicit replies from several jackals in the vicinity. Howling begins with 2–3 low-pitched calls that rise to high-pitched calls. [58]  The howl consists of a wail repeated 3–4 times on an ascending scale, followed by three short yelps. [53]  Jackals typically howl at dawn and in the evening, and sometimes at midday. Adults may howl to accompany the ringing of church bells, with their young responding to sirens or the whistles of steam engines and boats. [89]  Social canids such as golden jackals, wolves, and coyotes respond to human imitations of their howls. [90]  When there is a change in the weather, jackals will produce a long and continuous chorus. [89]  Dominant canids defend their territories against intruders with either a howl to warn them off, approach and confront them, or howl followed by an approach. Jackals, wolves and coyotes will always approach a source of howling. [91]  Golden jackals give a warning call that is very different from their normal howling when they detect the presence of large carnivores such as wolves and tigers. [58][53]

التكاثر

Golden jackals are monogamous and will remain with the one partner until death. [92]  Female jackals have only one breeding cycle each year. Breeding occurs from October to March in Israel and from February to March in India, Turkmenistan, [58]  Bulgaria, and Transcaucasia, with the mating period lasting up to 26–28 days. Females undergoing their first estrus are often pursued by several males that may quarrel among themselves. [92]  Mating results in a copulatory tie that lasts for several minutes, as it does with all other canids. Gestation lasts 63 days, and the timing of the births coincides with the annual abundance of food. [58]

In India, the golden jackal will take over the dens of the Bengal fox and the Indian crested porcupine, and will use abandoned gray wolf dens. [58]  Most breeding pairs are spaced well apart and maintain a core territory around their dens. Den excavations commence from late April to May in India, with dens located in scrub areas. Rivulets, gullies, and road and check-dam embankments are prime denning habitats. Drainage pipes and culverts have been used as dens. Dens are 2–3 m (6.6–9.8 ft) long and 0.5–1 m (1.6–3.3 ft) deep, with between 1–3 openings. Young pups can be moved between 2–4 dens. [58]  The male helps with digging the den and raising the pups. [92]  In the Caucasus and Transcaucasia, the burrow is located either in thick shrub, on the slopes of gullies, or on flat surfaces. In Dagestan and Azerbaijan, litters are sometimes located within the hollows of fallen trees, among tree roots, and under stones on river banks. In Central Asia, the golden jackal does not dig burrows but constructs lairs in dense tugai thickets. Jackals in the tugais and cultivated lands of Tajikistan construct lairs in long grass, shrubs, and reed openings. [87]

In Transcaucasia, golden jackal pups are born from late March to late April, [92]  and in northeastern Italy during late April [22]  they can be born at any time of year in Nepal. [49]  The number of pups born in a single litter varies geographically. Jackals in Transcaucasia give birth to 3–8 pups, Tajikistan 3–7 pups, Uzbekistanق–8 pups, and Bulgaria 4–7 pups in India the average is four pups. [92]  The pups are born with closed eyes that open after 8–11 days, with the ears erecting after 10–13 days. [66]  Their teeth erupt at 11 days after birth, [58]  and the eruption of adult dentition is completed after five months. Pups are born with soft fur that ranges in color from light gray to dark brown. At the age of one month, their fur is shed and replaced with a new reddish-colored pelt with black speckles. The pups have a fast growth rate and weigh 0.201–0.214 kg (0.44–0.47 lb) at two days of age, 0.560–0.726 kg (1.23–1.60 lb) at one month, and 2.700–3.250 kg (5.95–7.17 lb) at four months. [66]  Females possess four pairs of teats, and lactation lasts for up to 8–10 weeks. [58]  The pups begin to eat meat at the age of 15–20 days. [66]

Dog pups show unrestrained fighting with their siblings from 2 weeks of age, with injury avoided only due to their undeveloped jaw muscles. This fighting gives way to play-chasing with the development of running skills at 4–5 weeks. Wolf pups possess more-developed jaw muscles from 2 weeks of age, when they first show signs of play-fighting with their siblings serious fighting occurs during 4–6 weeks of age. [93]  Compared to wolf and dog pups, golden jackal pups develop aggression at the age of 4–6 weeks, when play-fighting frequently escalates into uninhibited biting intended to harm. This aggression ceases by 10–12 weeks when a hierarchy has formed. [94]  Once the lactation period concludes, the female drives off the pups. Pups born late remain with their mother until early autumn, at which time they leave either singly or in groups of two to four individuals. Females reach sexual maturity after 10–11 months and males at 21–22 months. [66]

Foraging

The golden jackal often hunts alone, and sometimes in pairs, but rarely hunts in a pack. When hunting alone, it trots around an area and occasionally stops to sniff and listen. Once prey is located, the jackal conceals itself, quickly approaches its prey and then pounces on it. [89]  Single jackals hunt rodents, hares, and birds. They hunt rodents in grass by locating them with their hearing before leaping into the air and pouncing on them. In India, they can dig Indian gerbils out from their burrows, and they can hunt young, old, and infirm ungulates up to 4–5 times their body weight. Jackals search for hiding blackbuck calves throughout the day during the calving period. The peak times for their searches are the early morning and the late evening. When hunting in pairs or packs, jackals run parallel to their prey and overtake it in unison. When hunting aquatic rodents or birds, they will run along both sides of narrow rivers or streams and drive their prey from one jackal to another. [89]

Pack-hunting of langurs is recorded in India. Packs of between 5 and 18 jackals scavenging on the carcasses of large ungulates is recorded in India and Israel. [58]  Packs of 8–12 jackals consisting of more than one family have been observed in the summer periods in Transcaucasia. [89]  In India, the Montagu's harrier and the Pallid harrier roost in their hundreds in grasslands during their winter migration. Jackals stalk close to these roosting harriers and then rush at them, attempting to catch one before the harriers can take off or gain sufficient height to escape. [58]

Cooperation

In Southeastern Asia, golden jackals have been known to hunt alongside dhole packs. [40]  They have been observed in the Blackbuck National Park, Velavadar, India, following Indian wolves (Canis lupus pallipes) when these are on a hunt, and they will scavenge off wolf kills without any hostility shown from the wolves. [58]  In India, lone jackals expelled from their pack have been known to form commensal relationships with tigers. These solitary jackals, known as kol-bahl, will associate themselves with a particular tiger, trailing it at a safe distance to feed on the big cat's kills. A kol-bahl will even alert a tiger to prey with a loud "pheal". Tigers have been known to tolerate these jackals, with one report describing how a jackal confidently walked in and out between three tigers walking together. [95][96]  Golden jackals and wild boar can occupy the same territory. [51]

Competition

The jackal's competitors are the red fox, wolf, jungle cat, wildcat, and raccoon in the Caucasus, and the steppe wildcat in Central Asia. [66]  Wolves dominate jackals, and jackals dominate foxes. [51]  In 2017 in Iran, an Indian wolf under study killed a golden jackal. [97]  In Europe, the range of wolves and jackals is mutually exclusive, with jackals abandoning their territory with the arrival of a wolf pack. One experiment used loudspeakers to broadcast the calls of jackals, and this attracted wolves at a trotting pace to chase away the perceived competitors. Dogs responded to these calls in the same way while barking aggressively. Unleashed dogs have been observed to immediately chase away jackals when the jackals were detected. [51]  In Europe, there are an estimated 12,000 wolves. The jackal's recent expansion throughout eastern and western Europe has been attributed to the extermination of the local wolf populations. The present diffusion of the jackal into the northern Adriatic hinterland is in areas where the wolf is absent or very rare. [70][88]  In the past, jackals competed with tigers and leopards, feeding on the remains of their kills and, in one case, on a dead tiger. Leopards once hunted jackals, but today the leopard is rare and the tiger is extinct in the jackal's range. [66]

Red foxes and golden jackals share similar diets. Red foxes fear jackals, which are three times bigger than red foxes. Red foxes will avoid close proximity to jackals and fox populations decrease where jackals are abundant. [98]  Foxes can be found only at the fringes of jackal territory. [51]  Striped hyenas prey on golden jackals, and three jackal carcasses were found in one hyena den. [58]


Classification/taxonomy

Here is the taxonomy for jackals, according to the Integrated Taxonomic Information System (ITIS):

Kingdom: Animalia Subkingdom: Bilateria Infrakingdom: Deuterostomia Phylum: Chordata Subphylum: Vertebrata Infraphylum: Gnathostomata Superclass: Tetrapoda فصل: Mammalia Subclass: Theria Infraclass: Eutheria ترتيب: Carnivora Suborder: Caniformia أسرة: Canidae Genus: كانيس Species:

  • Canis adustus (side-striped jackal)
  • Canis aureus (golden jackal)
  • Canis mesomelas (black-backed jackal)

Jackals: Canine Survivors and Tricksters of Folklore

When you hear the word "canine," what image comes to mind? Perhaps a German shepherd brazenly sniffing through your luggage at the airport? Or a wolf howling at the moon? What about a . jackal? Yes, the 36 species of the Canidae family (also known as "canines" or "canids") includes dogs, wolves, foxes and the oft-forgotten jackal.

Jackals feature prominently in traditional folklore around the world, often as wily tricksters who are up to no good. Jackals inhabit stories like "The Blue Jackal" in the Panchatantra, the ancient Sanskrit fables featuring the animals of India. They also appear in the oral traditions of the Khoi people of southern Africa and even cause mayhem in a TV series spinoff of "The Lion King."

But the fact is that jackals are survivors, successfully thriving because of their resourcefulness and adaptability. Jackals live by their wits and their reputation as the tricksters of the animal world is due to their keen ability to survive.

Types of Jackals

There are three main species of jackals that roam planet Earth, according to Professor Claudio Sillero, chair of the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Canid Specialist Group, in an email interview.

One of these breeds is the black-backed jackal (Lupulella mesomelas), whose habitat ranges between Sudan and Tanzania in eastern Africa and also between Angola and South Africa. Another is the side-striped jackal (Lupulella adusta), located between Senegal in western Africa and South Africa. And lastly, we have the golden jackal (Canis aureus), which can be found widely across Asia and Europe. The African golden wolf (Canis anthus) was also considered to be a part of the golden jackal family, until a 2015 study found that they were a separate species.

The Diet of the Jackal

Golden jackals primarily consume "small mammals" as well as dead animals, either wild or domestic, according to Nathan Ranc, a Ph.D. student at Harvard University and Fondazione Edmund Mach, in an email interview. Ranc's expertise is in golden jackal ecology and he's a member of the IUCN/SSC Large Carnivore Initiative for Europe. Jackals are "opportunistic" creatures, according to Sillero, who "will feed on small mammals, birds, reptiles, but may occasionally also take larger prey, such as antelopes."

Jackals have few natural predators, but one of them is us: humans. "Humans are by far the main mortality factor, mostly through hunting and poaching, but also as a result of traffic accidents," says Ranc, adding that "wolves are known to kill golden jackals."

Jackals Live in Families

Jackals, like other canines such as wolves, form family units or packs. Jackal family units are relatively small compared to wolf packs, which may span multiple generations and include a complex pack hierarchy.

Each jackal family unit has a dominant male-female pair, which breeds once every year, according to Sillero. Pregnancy lasts 60 days for a female jackal. Sillero says that jackals are "largely monogamous" and notes that older offspring "may help raise the pups, [which] will be dependent for food and protection for the first five to six months of their lives." According to the Large Carnivore Initiative for Europe, golden jackals mate between February and April, typically giving birth to a litter of four to eight pups.

Jackal Habitats

On the whole, jackals are a pretty adaptable bunch as they roam around a variety of habitats all across the globe, though they favor "open areas" suitable to roaming, according to Sillero. Ranc says that golden jackals in Europe "reach the highest densities at low elevations" less than 3,280 feet (1,000 meters) and typically settle "in wetlands, coastal areas or extensive agricultural landscapes with little snow, intermediate proximity of human settlements and in absence of wolves." According to the IUCN, side-striped jackals in Africa favor shrubland, forests, grassland and savanna.

Sillero says that jackals are "territorial" animals that are "typically defending a home range." But Ranc notes that jackals can travel long distances (up to hundreds of kilometers) in search of mates and suitable habitats. According to Sillero, jackals are active during the day and night, which makes them both diurnal و nocturnal creatures. Then again, this tendency varies by species. For example, the black-backed jackal are more active during the daytime, whereas the side-striped jackal is entirely nocturnal.

Black-backed, side-striped and golden jackals are all listed as species of "least concern" on the IUCN's Red List, so jackals are alive and thriving.

Jackal Appearance and Genetics

The appearance of jackals varies from species to species. Their names offer some not-so-subtle hints: golden jackals have a coat ranging from yellow to gold with a tinge of brown, while black-backed jackals have a tuft of black hair that runs along their backs and boast dark tipped-tails. Side-striped jackals often sport a white stripe between their elbow and hip as well as dark tails with a white tip. Jackals generally range from 13-28 pounds (6-13 kilograms) in weight, according to Sillero. So they're considerably smaller than wolves, which are anywhere from 33-132 pounds (15-60 kilograms).

But what about the jackal's genetic relationship to its fellow canines? "Jackals are related to other wolf-like canids, such as African wolves, Ethiopian wolves, grey wolves and coyotes," says Sillero. Sillero says that while hybridization — or interbreeding between jackals and other canines that results in offspring — may occur, it's pretty unusual. Apparently, breeding between wild jackals and dogs was first spotted in Croatia in 2015. However, humans have intentionally bred jackals and dogs, resulting in the Shalaika (or Sulimov) dog, which is a Russian dog with enhanced sniffing capabilities used to detect explosives in airport security.

Sillero notes that jackals usually live anywhere from 6-9 years, but can reach up to 13 years of age.

The Rise of the Golden Jackal

One species of jackal, however, has proven to be particularly formidable in expanding its reach across the Northern Hemisphere: the golden jackal. Reports have emerged in recent years of the golden jackal's rapid increase across Europe. Ranc says that the expansion of golden jackals began after World War II and increased rapidly from the 1970s onward. "The species is present throughout the Southeastern part of the continent and reproduce as far north as Austria, the Czech Republic, Italy and Slovenia," says Ranc. Ranc notes that a new population cluster of jackals is forming in Estonia, and pockets of jackals are also "being recorded throughout the continent e.g., in the Netherlands, France, Denmark, Germany, Poland and Switzerland."

Ranc estimates that the current number of golden jackals in Europe hovers between 97,000 and 117,000, though it's hard to know how many golden jackals there were previously. "However, country-level trends in hunting data suggest an exponential increase in jackal numbers," says Ranc. "For example, in Hungary, six jackals were shot in 1995, 140 in 2005 and 3,267 in 2015. In Croatia, the number of shot jackals increased by 25 percent between 2012 and 2015."

But just لماذا has the golden jackal population been spreading like wildfire? It's a hot topic of research among experts in the field, who speculate that human activity may be partially to blame. "There is growing evidence that the historic persecution of grey wolves — a dominant competitor and potential predator of golden jackals — by humans. may have triggered the current expansion — a phenomenon called 'mesopredator release," said Ranc. "In addition, the fragmentation of previously dense, continuous forests in Southeastern Europe has created very suitable habitats for jackals."

The most famous jackal may not be a canine, but, rather, a human. Ilich Ramírez Sánchez (nickname: Carlos the Jackal) is a Venezuelan militant who became one of the world's most dangerous terrorists in the 1970s-80s and is currently serving a life sentence in France.


'Golden Jackals' Of Eastward Africa Are Truly 'Golden Wolves'

Despite their remarkably similar appearance, the "golden jackals" of East Africa as well as Eurasia are genuinely 2 exactly dissimilar species. The discovery, based on deoxyribonucleic acid bear witness as well as reported inwards the Cell Press magazine Current Biology on July 30, increases the overall biodiversity of the Canidae--the grouping including dogs, wolves, foxes, as well as jackals--from 35 living species to 36.

A golden jackal (Canis aureus) from Israel. Based on genomic results, the researchers
suggest this animal, the Eurasian golden jackal, is distinct from Canis anthus,
which they suggest live on referred to every bit the African golden wolf
[Credit: Eyal Cohen]
"This represents the kickoff regain of a 'new' canid species inwards Africa inwards over 150 years," says Klaus-Peter Koepfli of the Smithsonian Conservation Biology Institute inwards Washington, DC.

The novel study, led past times Koepfli as well as Robert Wayne of the University of California, Los Angeles, was inspired past times recent reports suggesting that the African golden jackal was genuinely a cryptic subspecies of grayness wolf. Those studies were based on an analysis restricted to mitochondrial DNA, which is passed along via the maternal lineage.

To expand the deoxyribonucleic acid bear witness inwards the novel study, Wayne retrieved deoxyribonucleic acid samples of golden jackals collected 2 decades agone inwards Republic of Kenya from his laboratory freezers. Koepfli as well as Wayne also established collaborations alongside colleagues, who provided them alongside samples from golden jackals inwards other parts of Africa as well as Eurasia. That genome-wide deoxyribonucleic acid bear witness told a dissimilar storey of the canids' evolutionary past.

"To our surprise, the small, golden-like jackal from eastern African was genuinely a pocket-size kind of a novel species, distinct from the grayness wolf, that has a distribution across North as well as East Africa," Wayne says. The researchers postulate hold named this previously unrecognized species the African golden wolf.

Koepfli as well as Wayne suspect that zoologists had false African as well as Eurasian golden jackals for the same species because of a high flat of similarity inwards their skull as well as molar morphology. However, the genetic information supports the persuasion that they are inwards fact 2 split upwards lineages that postulate hold been evolving independently for at to the lowest degree a 1000000 years. In fact, the novel canid household unit of measurement tree suggests that these 2 lineages aren't fifty-fifty closely related. The African species is to a greater extent than closely related to the lineage leading to grayness wolves as well as coyotes than jackals, which explains their novel designation every bit African golden wolves.

The findings come upwards every bit a reminder that "even amid well-known as well as widespread species such every bit golden jackals, in that place is the potential to regain hidden biodiversity," alongside the aid of genomic evidence, Koepfli says. The researchers tell they volition maintain to study the relationships amid golden jackal as well as wolf lineages inwards Africa, Eurasia, as well as the Middle East.


The specimens had a distinct mix of traits from each of their parents’ species. These jackal-dog hybrids came to be completely naturally. They weren’t pets. The study also found, based on the statistics compiled, that it was most common for wild female jackals to mate with domesticated male dogs.

They spread across the north of Africa, the south of Asia, and the southeast of Europe (essentially linking the first two locations into a wide swath). Anywhere these wild canines can be found, there’s the chance that they can naturally crossbreed with dogs.

The jackal-dogs studied in Croatia proved (through genetic testing) that the first hybrid specimen, a female, was indeed the mother of the second hybrid specimen, a male. You can’t beat that data. It undeniably proves that the jackal-dog hybrid is indeed capable of reproduction. The third specimen they studied further enforced this fact based on its own DNA.


Golden Jackal

Among the most resilient and resourceful of the Canidae family – which includes jackals, dogs, wolves, coyotes and foxes – the golden jackal can thrive in widely diverse habitats across extensive ranges. These include, for instance, said the International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN), environments as varied as the “semi-desert, short to medium grasslands and savannas in Africa and forested, mangrove, agricultural, rural and semi-urban habitats in India and Bangladesh.”

By comparison, the side-striped jackal, distinguished by its dark, broadly striped sides and black, white-tipped tail, occupies moist savannahs, brushlands and marshes in central and southern Africa. The black-backed Jackal, marked by its silvery black fur back, occupies savannas and woodlands in southeastern and southern Africa.

Golden Jackal Characteristics

The golden jackal – the largest of the jackals – resembles a small wolf, but it has a comparatively more slender build, shorter legs and shorter tail. Its appearance varies considerably across its range.

  • Size and Weight: Shoulder height, roughly one and a half feet length, two to three and one-half feet weight, male, about 30 pounds maximum and female, roughly 10 percent less.
  • الجسم: Both sexes generally wolf-like in shape, but with proportionally longer torso females, five pairs of teats.
  • رئيس: Relatively narrow skull, pointed muzzle, relatively thin canine teeth, fox-like ears.
  • الأرجل: Lean and nimble, well suited for running.
  • ذيل: Full, about a foot in length.
  • Fur and Color: Fur short and coarse color variable, but generally yellowish-gold coat, lighter in summer than in winter back sometimes darker than the belly.
  • Senses: Excellent night vision (sees well in dawn and twilight hunts) acutely sensitive hearing (can detect small, potential prey moving in underground burrows) highly developed ability to smell (perhaps 100 times more sensitive than that of a human).

Range, Habitat and Diet

The golden jackal ranges across northern Africa, southeastern Europe, the Arabian Peninsula, the Great Indian Desert, the Indian Subcontinent and western Indochina, occupying an environmental niche analogous to that of the coyote in the American Southwest. With its numbers reflecting its adaptability, the jackal’s population in the Indian Subcontinent alone exceeds 80,000. Its population in other ranges, while apparently still fairly abundant, has not been estimated. Although the golden jackal -- which includes 13 subspecies -- occupies a diversity of habitats, it seems to prefer arid, open country with grasslands, brush and scrub vegetation.

An opportunistic forager, the golden jackal capitalizes on every possible scavenging opportunity, often seizing on remnants of kills by the larger predators such as lions and leopards or even crocodiles. It may bury meat temporarily to hide it from competing scavengers. It preys, primarily at dawn and dusk, on small mammals and ground nesting birds as well as reptiles (including poisonous snakes) and even insects. With its mate, it may take the young of the larger animals, for instance, the gazelle. The jackal can run, in bursts, at speeds up to 20 miles per hour and, for long distances, up to 10 miles per hour. Denied carrion or prey, it feeds on fruits and seeds. حول
humans, it scavenges in garbage, searching out scraps of food. It may prey on small or newborn livestock.

Behavior and Life Cycle

The golden jackal forms a lifelong mating bond, with a pair leading a small and changeable pack of offspring. It establishes a territory, marking the boundaries with urine and feces. Highly verbal, particularly on moonlit night, it issues distinctive yelps, yaps and howls to call its mate or pack or to signal a kill. Jackal mates howl together to demonstrate their mutual commitment. Each pack develops its own distinctive suite of calls, which helps discourage competing packs from coming into accidental contact.

The breeding pair mates once a year, with the time depending on their particular range and the seasons. The male closely guards his mate through the breeding season. The female, with her pregnancy lasting a little over two months, digs a nursery den just before she gives birth. Typically, she delivers three to five soft furry pups, each blind and helpless for the first several days of its life. A faithful mother, she will nurse them for several weeks, never leaving them alone during that time. The male, with support from offspring from the den of the year before, helps the mother care for the newborn. The mother may change den sites every few weeks to minimize detection by predators.

About 10 days after their birth, the pups find their eyesight. About three weeks of age, they venture outside their den, at first pawing and wrestling clumsily but soon ambushing, pouncing and chasing gleefully. Over the next several weeks, they graduate to a diet that comprises, not only the milk produced by their mother, but also regurgitated food provided by both parents. After about three months, when the family abandons the den, the pups follow their still-nurturing parents, learning the trade of an opportunistic
forager.

At about six months of age, the pups have become competent hunters. They may remain with the family through the following year, helping with the next generation, while older siblings – with the males reaching sexual maturity within two years and the females, within one year – may leave the pack to seek out mates and begin producing their own families. If a pup reaches maturity, it may live for 10 or 15 years in the wild, perhaps a few years longer in captivity.

Perils

Although it may sometimes fall to larger predators or to human hunters, the golden jackal’s major peril is not predation. Its overriding threats are looming urbanization, industrialization and intensive agriculture. Its populations are dwindling, naturalists believe, across much of its range, except for national parks and sanctuaries, said the IUCN. The jackal “may persist for a while, but eventually disappear.” Nevertheless, it still ranks as a species of “Least Concern” by the IUCN.


شاهد الفيديو: ليالي ابن آوى (أغسطس 2022).